John Snijder

De cursus The 8 team is ontwikkeld en wordt begeleid door John Snijder. Als vader heeft hij zelf meerdere keren de overstap van zijn kinderen van de basischool naar de middelbare school ervaren. Daarnaast coacht en geeft hij les aan veel kinderen die ook deze stap maken. Vanuit deze ervaringen en ook vanuit contact met ouders en scholen blijkt dit voor veel kinderen (en ouders) een uitdagende en ‘buikpijn-spannende’ periode te zijn. John gebruikt graag zijn kennis en ervaring om kinderen te helpen met het ontwikkelen van vaardigheden om een sterke start te kunnen maken.    .

John heeft uitgebreide ervaring in het lesgeven aan en begeleiden en trainen van kinderen en volwassenen. Ruim 15 jaar ervaring als gediplomeerd Coach Persoonlijke Ontwikkeling & Effectiviteit,  Gedragscoach en Leefstijlcoach. Verzorgen van communicatietrainingen en in functies als crisismanager. Daarnaast is hij gecertificeerd als Rots & Water trainer, inclusief specialisatie Autismespectrumstoornissen, en als DISC Benelux analist voor gedragsstijlen- en drijfveren. 

Praktisch betekent dit dat John mensen coacht op het terrein van weerbaarheid. Hij geeft zelfverdedigings- en weerbaarheidlessen op scholen en mentale weerbaarheidstrainingen en workshops aan bedrijven en beroepsgroepen. In zijn eigen school geeft John wekelijks zelfverdedigingslessen aan kinderen, tieners, vrouwen en mannen. Ook verzorgt hij Rots en Water trainingen. Verder  is John onder meer gediplomeerd docent ‘RTGB Politie en BOA’s.